Tunggu 3.0 detik untuk membaca artikel
Aplikasi Tribun
Tajamkan Wawasanmu,
Suarakan
Opinimu
KLIK DI SINI
Tribun
LIVE ●

45 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 dan Kunci Jawaban SAS UAS

Simak kumpulan contoh soal PAS/SAS/UAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1 lengkap dengan kunci jawabannya.

Tayang:
Tribun X Baca tanpa iklan
Penulis: Nurkhasanah
Editor: Endra Kurniawan
zoom-in 45 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 dan Kunci Jawaban SAS UAS
Tribunnews/Jeprima
SOAL PAS SD - Sejumlah siswa mengikuti pelajaran di Sekolah Dasar Pasirranji 04, Desa Cireundeu, Cikarang, Bekasi, Jawa Barat, Jumat (29/11/2024). Simak kumpulan contoh soal PAS/SAS/UAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1 lengkap dengan kunci jawabannya. 

TRIBUNNEWS.COM - Setelah belajar selama satu semester, pengetahuan siswa akan diuji melalui Penilaian Akhir Semester (PAS) atau juga dikenal dengan Sumatif Akhir Semester (SAS) dan Ujian Akhir Semester (UAS). 

PAS/SAS/UAS semester ganjil atau semester 1 biasanya dilaksanakan pada awal sampai pertengahan bulan Desember. 

Tes ini menguji semua mata pelajaran, termasuk Bahasa Jawa.

Sebagai persiapan, kali ini Tribunnews.com menghadirkan latihan soal PAS Bahasa Jawa kelas 2 SD/MI Semester 1.

Latihan soal dalam artikel ini memuat 45 contoh soal PAS Bahasa Jawa kelas 2 Semester 1 terdiri dari pilihan ganda dan uraian.

Contoh soal dalam artikel ini juga dilengkapi dengan kunci jawaban.

45 Soal PAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 dan Kunci Jawaban SAS UAS

I. Pilihan Ganda

1. Adine bapakku dak sambet ... ০২
a. eyang
b. tua
c. paman

Rekomendasi Untuk Anda

Jawaban: c

2. Simbah dahar roti, aku... bakso
a. ngumbe
b. dahar
c. mangan

Jawaban: c

3. Pandhawa iku cacahe ana ....
a. 4
b. 5
c. 6

Jawaban: b

4. Sregepa sinau supaya ....
a. bodo
b. sugih
c. pinter

Jawaban: c

5. Pandawa kang laire kembar yaiku ....
a. Arjuna lan Sadewa
b. Nakula lan Sadewa
c. Werkudara lan Arjuna

Jawaban: a

Baca juga: 50 Soal PAS Matematika Kelas 2 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban SAS UAS

6. Supaya resik jogan kotor kudu di ....
a. sapu
b. siram
c. sawang

Jawaban: a

7. Punakawan kang sikile gejig,mripate kera tangane ceko nanging jujur ora tau goroh
yaiku
a. Gareng
b. Petruk
c. Semar

Jawaban: a

8. Apa kosok balene pinter?
a. bodo
b. manut
c. saru

Jawaban: a

9. Tanduran kang asile bisa kanggo obat iku diarani ....
a. bumbon
b. empon empon
c. palawija

Jawaban: b

10. Kewan kang dialap tenagane yaiku .....
a. kucing
b. jaran
c. wedus

Jawaban: b

Baca teks untuk soal nomor 11-15. 

Kelas 2

Saiki aku wis kelas loro
Aku wis ora perlu diterke
Budhal sekolah bareng kanca-kanca 

Tekan sekolah ora telat 
Piwulangane diwiwiti jam pitu
Di wulang Bu Sumirah

Bu Sumirah pancen sabar
Mula kabeh sregep sinau
Lan sregep mlebu sekolah

11. Irah-irahan wacan ing ndhuwur yaiku ....
a. Kelas Siji
b. Kelas Loro
c. Kelas Telu

Jawaban: b

12. Piwulangane diwiwiti jam...
a. Sanga
b. Wolu
c. Pitu

Jawaban: c

13. Aku budhal sekolah bareng...
a. Kanca-kanca
b. Bapak lan Ibu
c. Guru

Jawaban: a

14. Murid kelas loro diwulang....
a. Bu Sumirah
b. Bu Saminah
c. Bu Astuti

Jawaban: a

15. Bu Sumirah pancen ....
a. Seneng Duka
b. Sabar
c. Gemi

Jawaban: b

16. Sapa sing ora mlebu sekolah?

Ukara ing ndhuwur kalebu ukara ....
a. Crita
b. Pitakon
c. Pakon

Jawaban: b

17. Yen kelas reged kudu ...
a. Disulaki
b. Diumbah
c. Disaponi

Jawaban: c

18. Amel saiki kelas...?

Tembung pitakon sing bener yaiku ....
a. Pira
b. Sapa
c. Apa

Jawaban: a

19. Kewajiban bocah sekolah yaiku .....
a. Sinau
b. Turu
c. Dolan

Jawaban: a

20. Basa kang diucapake marang wong tuwo yaiku basa ....
a. Krama
b. Ngoko
c. Lugu

Jawaban: a

Baca juga: 40 Soal PAS Matematika Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban SAS UAS

21. Wong kang pakaryane narik dhokar diarani....
a. Supir
b. Kusir
c. Montir

Jawaban: b

22. Gandum seneng nyelengi sangune. 
Gandum bocah sing....
a. Sugih
b. Gemi
c. Sregep

Jawaban: b

23. Ibu .... TV kaliyan bapak.
a. ningali
b. nonton
c. mirsani

Jawaban: c

24. Aku mangan, dene tumrape bapak ....
a. nedha
b. maem
c. dhahar

Jawaban: C

25. Saben bengi aku nggarap PR lan ...
a. Bal-balan
b. Sinau
c. Adus

Jawaban: b

26. Kegiatan kang ora dianakake ing sekolah yaiku ...
a. upacara
b. kemah
c. dolanan

Jawaban: b

27. Unine suling, yaiku...
a. Tulit tulit
b. Thing thing
c. Gung gung

Jawaban: a

28. Sing mripate bunder lan lemu awake iku jenenge...
a. Gareng 
b. Bagong
c. Semar

Jawaban: b

29. Doni lagi .... latar.
a. Ngelapi
b. Ngepel
c. Nyaponi

Jawaban: c

30.  Tembang dolanan bisa diiringi nganggo ...
a. gitar
b. rebana
c. gamelan

Jawaban: c

II. Uraian 

31. Bapak maos Koran, adiku ... buku

Jawaban: maca

32. Kendang diunekake sarana di ...

Jawaban: ditabuh

33. Mungsuhe para Pandhawa yaiku ...

Jawaban: Kurawa

34. Anak pitik arane ...

Jawaban: kuthuk

35. Supaya katon rapih klambi kudu di ...

Jawaban: gosok

Baca juga: 50 Soal PAS IPAS Kelas 3 Semester 1 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban SAS UAS

36. Basa kramane tangan ...

Jawaban: asta

37. Melati, mawar lan anggrek iku arane ...

Jawaban: kembang

38. Lombok, brambang lan bawang iku kalebu tanduran ....

Jawaban: bumbon

39. Kang diarani Punakawan yaiku ...

Jawaban: Semar, Gareng, Petruk, Bagong

40. Godong krambil kang wis garing arane ....

Jawaban: klari

41. Wong kang ngulang ing sekolahan diarani ...

Jawaban: Guru

42. Ngapusi iku tumindak kang ...

Jawaban: ora becik/elek

43. Aku kudu sregep sinau.

Ukara ing ndhuwur kalebu ukara ...

Jawaban: pakon

44. Wong kang nglakokake wayang diarani ...

Jawaban: Dhalang

45. Murid sing sregep sinau dadi ...

Jawaban: pinter

(Tribunnews.com/Nurkhasanah)

Dapatkan Berita Pilihan
di WhatsApp Anda
Klik Di Sini!
Baca WhatsApp Tribunnews
Tribunnews
Ikuti kami di

Kirim Komentar

Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.

Berita Populer
Berita Terkini
Atas