Tribun Ramadan
TribunJualbeli
Tribun Network
About Us
Redaksi
Info Iklan
Contact Us
Help
Terms of Use
Privacy Policy
Pedoman Media Siber
No Thumbnail
Desktop Version

Lebaran 2021

Teks Naskah Khutbah Idul Fitri 2021 dalam Bahasa Jawa: Silaturahmi ing Swasana Pandemi

Inilah contoh teks naskah khutbah Idul Fitri 2021 dalam bahasa Jawa yang berjudul Silaturahmi ing Swasana Pandemi yang ditulis KH Moh Muhsin.

Teks Naskah Khutbah Idul Fitri 2021 dalam Bahasa Jawa: Silaturahmi ing Swasana Pandemi
TRIBUN JABAR/GANI KURNIAWAN
Jemaah mendengarkan khutbah seusai melaksanakan salat Idulfitri 1441 H berjamaah di halaman Masjid Nashrulloh, Kampung Bojongpeundeuy, Desa Cangkuang, Kecamatan Rancaekek, Kabupaten Bandung, Minggu (24/5/2020). Inilah contoh teks naskah khutbah Idul Fitri 2021 dalam bahasa Jawa yang berjudul Silaturahmi ing Swasana Pandemi yang ditulis KH Moh Muhsin. 

"Tegesipun wedia siro kabeh marang Gusti Allah lan wedio siro kabeh ing babakan sanak paseduluran. Mangka padha nyambunga sira kabeh marang sanak mau lan aja padha medhotake. Jer Gusti Allah wus paring pepiling kanthi jejerne antarane sanak paseduluran lan Asma Agung kangungane Gusti Allah SWT. Kang artine, nyambung sanak paseduluran iku ora adoh drajate karo ngegungake marang asma keagungane Allah SWT. (Tafsir al-Baidlowi, Juz I, halaman 427).

Ma'asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Syawal ing tahun menika sajak benten kalihan syawal-syawal sak derengipun.

Jer ing tahun menika, para manungsa sami nedeng-nedengipun berjuang keras menghadapi wabah penyakit ingkang rata sak donya.

Wonten ing swasana wabah ngaten menika, ingkang langkung sae inggih sami tentrem wonten ing daerah utawi wilayahipun piyambak-piyambak, boten medal ngliwati garis wilayahipun.

Dipun dawuhaken wonten ing setunggaling hadist Nabi:

(HR. Bukhari)

"Dipun riwayataken saking Siti 'Aisyah RA, bilih Rasulullah SAW paring dhawuh 'Yen ana wong kang ketekanan wabah banjur dheweke gelem tentrem ana ing daerahe kanthi sabar lan ngarep-ngarep ganjaran saking Gusti Allah, jer dheweke ngerti yen sak temene ala wae kang ngenani dheweke iku kabeh wus den tetepaken deneng Allah SWT, mangka wong mau bakal pikantuk ganjaran kang madhani ganjarane wong kang mati syahid.'"(HR. Bukhari).

Dipun jelasaken wonteng ing kitab Hsyiyah Al-Qalyubi:

Hasyiyah Al-Qalyubi : IV/415

"Sak perangan keterangan, haram hukumipun mlebet dateng daerah wabah, ugi medal saking daerah kala wau, keranten wontenipun awisan tumprap hal menika." (Hasyiyah Al-Qalyubi : IV/415)

Ma'asyiral Muslimin, Rahimakumullah.

Merangake kawontenan ingkang bertentangan, setunggal pentingipun sillaturrohim ing dinten riyadin lan setunggale malih inggih menika kahanan wabah ingkang dereng ical ngantos sak menika.

Halaman
1234
Penulis: Sri Juliati
Editor: Tiara Shelavie
Sumber: TribunSolo.com

Punya pertanyaan seputar zakat , infaq dan sedekah ? Anda dapat bertanya dan berkonsultasi langsung ke Konsultasi Zakat yang langsung dijawab Baznas (Badan Amil Zakat Nasional)

Kirim pertanyaan Anda ke konsultasi@tribunnews.com

Untuk lebih lanjut kunjung Rubrik Konsultasi Islami Tribunnews.com

Ikuti kami di
© 2021 TRIBUNnews.com,a subsidiary of KG Media. All Right Reserved
Atas